Barcelona Håndboldklub kaldes også for FC Barcelona (ligesom fodboldklubben). Her spilles kvalitetshåndbold, og der er mange store stjerner i klubben. Det er en spansk håndboldklub, der er en del af sportsklubben FC Barcelona. I denne klub finder man også fodbold og basketball. Barcelona har siden sin start været et af de dygtigste hold i europaeliten i håndbold.

Håndboldafdelingen blev grundlagt tilbage i 1942. Det var 43 år efter, at klubben blev stiftet, så den har mange år på bagen. Holdet havde spillet kampe siden 1930’erne, også selvom der først blev en reel klub i 1942. Det viste sig hurtigt, at Barcelona håndboldklub kunne noget, som ikke mange andre kunne, og mange store stjerner blev hurtigt tiltrukket af at spille i klubben. Barcelona havde også held med at tiltrække dem.

I begyndelsen af spilleperioden blev håndboldkampene spillet på fodboldbaner med 11 deltagere på hvert hold. Det var også i denne periode, at Barcelona Håndbold vandt de spanske mesterskaber intet mindre end 6 gange. Det catalanske vandt de desuden 10 gange. Efter denne periode blev det i stedet til 7-mandshold, og så vandt klubben ikke noget igen før i 1969.

Stor succes for Barcelona Håndbold

Men Barcelona kom dog tilbage, og de fik stor succes. Det har de også i de indeværende år. I perioden 1995 – 2000 vandt Barcelona Champions League hele 5 gange. De måtte derfor siges at være i en klasse helt for sig selv. I denne periode var blandt andet stjernen Thomas Svensson at finde på holdet. Perioden med de mange sejre i Champions League blev også senere døbt Dream Team-årene. Dette også med god grund.

I dag gør holdet det også rigtig godt, og vi kan fra Danmark følge Barcelona på nært hold på skærmen, når de spiller kampe. Det er hyggeligt at følge de store stjerner fra superklubben.